images/spacer.png, 0 kB
images/spacer.png, 0 kB
images/spacer.png, 0 kB
images/spacer.png, 0 kB


Köszöntő

Ajánlások

Ünnepi műsor

Kísérőrendezvények

Előadók, művészek

Kitüntetettek

Krónika

Elérhetőség
FővédnökCégismertető

Kiemelt védnökCégismertető

TámogatókCégismertető

SZTÉMI ÉPÍTÉSZ IRODA KFT.
SZEGED
6726 Szeged, Fő fasor 82/A
Fő médiatámogatók


Médiatámogatók


Kedves Vendégünk!

Országos viszonylatban kiemelkedő jelentőségű rendezvénysorozatnak adhat otthont 2012 márciusában Csongrád megye. A Lengyel-Magyar Barátság Napjává 2007-ben nyilvánította március 23-át a lengyel és a magyar parlament. Ez a döntés mindkét ország részéről az utóbbi évek egyik legfontosabb eseményének tekinthető a lengyel-magyar kapcsolatok tekintetében.

A két "testvérország" első barátságnapját 2006-ban, Győrben ünnepelték. 2007-ben Przemy¶l volt az ünnepségek helyszíne, 2008-ban Debrecen, 2009-ben Krosno következett, míg 2010-ben Budapest III. kerülete (Óbuda) adott otthont az eseménynek. 2011-ben pedig Poznańban került sor a Lengyel-Magyar Barátság Napja megünneplésére. Az idei rendezvényt a Csongrád Megyei Önkormányzat szervezi Ópusztaszer és Szeged helyszínnel. A programok megvalósításában rengeteg segítséget kaptunk és kapunk a Lengyel Nagykövetségtől, lengyel önkormányzatoktól, intézményektől, szervezetektől - amit ezúton is köszönünk! Természetesen a magyar oldali támogatásokra is nagy szükségünk van, amelyekért szintén köszönet jár a szponzoroknak.

Különös jelentősége van az idei évben ennek a már ezeréves kapocsnak. A barátságnap a meglévő, történelmi alapokon nyugvó különleges kapcsolat erősítésén túl pedig komoly kulturális és gazdasági jelentőséggel is bír. Ehhez igazodva szerettük volna méltó módon megünnepelni ezt a napot. A színes, színvonalas programsorozatban - a többi között - szerepelnek kiváló, elismert lengyel származású művészek kiállításai, archív felvételekről gazdag, lebilincselő dokumentumfilmek, népszerű lengyel és magyar zenekarok és táncegyüttesek.

Ezúton szeretném meghívni Önt is a Magyar-Lengyel Barátság Napja idei rendezvényeire! Bízom benne, hogy az általunk szervezett programokon keresztül sikerül még jobban megerősíteni ezt a különlegesen értékes kapcsolatot, és közelebb hozni egymáshoz a "testvérnemzetek" tagjait!
  Magyar Anna
  országgyűlési képviselő,
a Csongrád Megyei közgyűlés elnöke
Közreműködők

Szegedi Lengyel Önkormányzat

Országos Lengyel Önkormányzat


Magyarországi Lengyelség Múzeuma és LevéltáraRendezvényház Nonprofit Kft.

images/spacer.png, 0 kB
images/spacer.png, 0 kB
images/spacer.png, 0 kB
images/spacer.png, 0 kB